ponedeljek, 9. julij 2007

Morje

Kot vsako leto sem tudi letos šla na morje, tokrat začuda na malo bolj miren konec na Hrvaškem. Bilo je res lepo in imela sem se super ob dobri družbi. V hotelu, kjer sem bila so bili zelo prijazni in res so se potrudili za dobro počutje gostov. Vsako leto na morju oziroma na počitnicah počnem stvari, ki jih sicer doma ne počnem. Ponavadi s seboj vzamem (tudi letos sem) kržanke, sudokuje in pa knjigo.
Letos sem prebrala knjigo z naslovom Majada, iraška hči. Napisala jo je avtorica Jean Sasson na podlagi izpovedi ženske, ki je preživela mučenje v ječah Sadama Huseina. Knjiga je biografija in avtorica v njej navaja zgodovino Iraka in pa življenje Majade od rojstva do leta 2003. Preverila sem celo nekaj zgodovinskih dejstev, ki jih avtorica navaja in kot kaže je resnično izvzela košček zgodovine Iraka. Sicer pa nisem delala analize te knjige in je tudi ne mislim, ker bi za to porabila preveč časa. Priznam pa da me je knjiga že takoj na začetku pritegnila in sem jo prebrala v kratkem času, glede na to koliko časa berem učna gradiva :).

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

V vsaki leposlovni knjigi se lahko najde nekaj koščkov resnice, kar dela knjigo prepričljivejšo - ostalo pa lahko ostaja pri romanu in to celo dovolj dobrem da služi kot podporna propaganda vojne v Iraku (Vsaj kolikor sem zraven prebral isto knjigo). Čeprav slike v knjigi poskušajo dodatno podkrepiti celotno zadevo. - Vseeno pa za moje pojme ostaja simptomatično da je knjigo leta 2003 napisala ameriška avtorica.

Anonimni pravi ...

A misliš da kljub temu, da to ni lih roman ampak piše da je biografija, bi nekdo lahko kar neki pisal? No pol me pa res zanima kako zgledajo filmi po resničnih dogodkih posneti. Sicer je pa res da se s tem da zna velik zaslužit.