ponedeljek, 23. julij 2007

Revije: Eva, Cosmopolitan, Lisa, ...

Revije kot so Eva, Smrklja, Cosmopolitan in druge revije namenjene predvsem ženskam, so način kako žensko samozavest spraviti na ničlo. Ženske smo precej različne, le kaj bi bilo če bi bile vse barbike. Kako je lahko taka revija v prodaji za mlade ženske. Tudi jaz sem jo nekaj časa kupovala in na koncu ugotovila, da je preveč draga za moj žep (, saj nekatere stanejo skoraj 1000 sit) in pa da me spravljajo take revije v zadrego. Nikoli ne bom ista kot tista čudežna igralka, ki je bila na 101 operaciji - pa tudi nočem biti. Revije nam prikazujejo del sveta tako popolno. Realnost je drugačna, vsaka še tako suha ženska je imela celulit oz. se je vsaj enkrat srečala oz. se bo srečala s tem. To ni nič takega, pač smo drugačne od moških, ki ga skorajda nimajo oz. ga nimajo. Naše "napakice" nas pravzaprav delajo drugačne in prav zaradi tega posebne na svoj način.
Najbolj me ujezi, kadar v revijah na eni strani preberem dieto s katero bi dekleta lahko izgubila svoje kilograme, na drugi strani je članek v zvezi z žensko, ki je imela bulimijo, na tretji pa so kuharski recepti. To ni logična sestava tem v eni reviji. Da ne govorim o tem, kako bi lahko ženska spoznala sanjskega moškega in se na prvi pogled zaljubila. Po takih revijah se zgledujejo dekleta, mnoga od teh želijo biti popolne. Ženske veliko časa preživijo (več kot moški ponavadi) preživjo pred ogledalom in na tehtnici. Večino je strah, da bi bile debele. Zdrava prehrana in telovadba sta seveda pomembna dejavnika - ampak ne iz vidika da bi se znebili odvečnih kilogramov temveč zaradi našega zdravja in počutja.
Zanimivo je to, da take revije kupujejo nekateri vsak teden oz. dan ko le te izidejo. Ali ni to absurdno, da mora komaj 16 let staro dekle dobiti predsodke glede svojega telesa, ker ni taka katkršna je ena od manekenk iz Hollywooda. Zakaj bi bilo ženske strah, ker smo drugačne, ker nekatere res nismo manekenke (pa tudi ne bi rade bile), zakaj nam bi bila ženska, ki ima prenizko telesno težo lepa. Se vam zdi, da imajo moški radi anoreksična dekleta? Meni se zdi, da ne. Kajti lepše se mi zdi, ko imajo ženske malo več kilogramov na sebi in so zadovoljne s seboj, kot pa to da imajo premalo kilogramov in še niso zadovoljne same s seboj. Seveda pa ne moramo vplivati na težo, lahko smo tudi naravno že tako suhe in pač ne moramo pomagati. Pač smo si različne in to nas dela lepe. Revije, kot take nam dajo vedeti samo, kako nepopolne smo. Malo katera ženska pa se zaveda, da je lahko popolna v svoji nepopolnosti. Vsak dan se lahko počuti popolno in super prav taka kot je.

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Ah daj no, pa tako lepo je če ste popolne - še posebej s pomočjo Photoshopa - plastične operacije so že popolnoma preveč zahtevna zadeva. Ne moreš biti ves dan na očeh javnosti in iti še na plastično opoeracijo - vseeno prava operacija zahteva nekaj okrevanja - računalniški popravek pa samo dobrega mojstra za kompom in osnovno silhueto ki jo želiš na naslovnici.

Anonimni pravi ...

Se strinjam, tudi glede popravkov slik. Ker nekatere še vedno mislijo kako popolne so igralke v bikiniju na slikah cosmopolitana. Vse je farsa, le katera nima malce pomarančaste kože :), bralke stop z neumnimi dietami, ki jih lahko privedejo samo v slabo zdravstveno stanje. Zdrava prehrana pa veliko športa. Pol se pa Harry-u javite da vas popravi na slikcah ;) (hec).

Anonimni pravi ...

Za dieto pa Tinkaro prašte!!!!