četrtek, 19. julij 2007

Kje imamo srce?

Živali in narava so ustvarjene v sožitju, kar pomeni, da drug drugega potrebujejo. Tako kot narava potrebuje živali, tako tudi živali potrebujejo naravo. Enako pa je tudi pri nas, človek naj bi bil ustvarjen za naravo a jo počasi uničuje, ustvarjen naj bi bil v sožitju z živalmi a jih počasi iztreblja.
Še enkrat naj povem, da ni lepšega trenutka kot takrat, ko se sprehajam v naravi in opazujem živali. Človek naravi in živalim malokdaj prisluhne, a ko jim bo prisluhnil kot kaže bo že prepozno. Ne pozabimo na živali, ki so nam pripravljene dati ljubeznost in nežnost. Želijo si občutiti naravo, kjer so živele preden jih je človek udomačil in jim odvzel košček svobode in sveta v katerem so živele. Nekateri ljudje mislijo, da je svet njihov, vendar ni. Svet je naš, mi ljudje bi se morali prilagajati naravi in kot inteligentna bitja skrbeti za naravo.
Sprašujem se zakaj človek ubije na leto na miljone živali in uničuje prečudovito naravo. S tem početjem pa uničuje sebe in se tega dobro zaveda. Ali je to inteligenca, ki naj bi jo človek res imel? Vsakemu bi se morala prebuditi vest za živali in njihova cenjena življenja. Človek je vsak dan bolj odrinjen od narave in ji je neke vrste sovražnik.
Že dolgo nazaj sem poslušala novico, ki so jo poročali iz enega od živalskih vrtov. Deček, ki je opazoval gorile je padel v njihovo ogrado. Padel je kar šest metrov globoko in se onesvestil. Neka gorila ga je nežno pobrala iz tal in ga odnesla, kakor bi bil njen mladiček, na varno. Vse dokler niso prišli reševalci in ji ga vzeli. V tej ogradi je bilo še veliko drugih goril, ki so ji tega dečka hotele vzeti, vendar jim tega ni dopustila. Razvedlo pa se je tudi, da je ta gorila reševalka bila vzrejena. Majhna gorila je imela dom pri lastnici, kjer je prejemala veliko ljubezni.
Živali so potrebne pomoči, zato jim pomagajmo. Tudi mi smo kdaj pa kdaj prestrašeni, razumimo kako se počutijo one. Pomagajmo jim, saj so le bitja s katerimi naj bi bili v sožitju. Bodimo solidarni in jim nudimo dom, če ga potrebujejo. Ne vzemimo jim okolja v katerem živjo, saj jih s tem iztrebljamo. Ta bitja nam nudijo veliko več, kot mi nudimo sami sebi, kot na primer duševni mir, dobro počutje v naravi ... Ko nam pokažejo zaupanje se ne branimo in ga s tem dokažimo tudi mi. Ljubezen do vseh bitij na Zemlji bo pomagala nam in bo tudi povrnjena na več načinov nazaj. Ne glejmo samo kaj je za nas dobro ozirajmo se kako bitja in narava reagirajo na nas.

In nisem se mogla upreti, da ne bi dala še eno slikco od moje psičke na blog :D.

Ni komentarjev: