ponedeljek, 7. maj 2012

Marijan Pečar - slikar, risar, ilustrator ...

Še ne veste kdo je to? Kot da bi se spoznala na ta šport avtomobilistov in motociklistov pišem tale post. Uživam ob gledanju čudovitih risarskih spretnost in detajlov, ki jih človeku ne gre prezreti. Končno sem dočakala novo spletno stran Marijana Pečarja, ki ima še vedno svojo razstavo v Geoplinu Ljubljana in je bila ne dolgo v Črnomlju v galeriji Laterna od koder je bil posnet tudi sledeči video.

Marijan se ukvarja z risanjem najrazličnejših motivov. Predvsem pa ga prevzemajo detajli motorjev ali avtomobilov. Svoj čas je bil pripravljen tudi pisati o tem na blogu. Njegovo spletno stran pa vsekakor toplo priporočam, saj se lahko nasmejite ob pogledu na humor v sliki, ki ga riše za revijo Avtofokus, pregledovanju karikatur, čudovitih ilustracijah, pregledovanju revije Srečko in Reksi, ki jo zrisuje mesečno in avto-moto motivov, ki so njegova strast. Meni so sicer ljubši junaki Srečko in Reksi, risanje kozolcev in hiš ter razne ilustracije, ki jih je Marijan risal za knjige, pesmarice in leksikone. Koliko truda in dela je vloženega ... verjetno ne ve niti on. Res lepo!

S svojim pogledom na svet in realnostjo sodobnega designa je Marijan na dobri poti. K še boljši poti pa ga lahko spodbudite tudi vi s svojimi komentarji in pobudami, da še kaj nariše.

Ni komentarjev: